Top 3 meest bezochte steden in Azië

Met het herlevende wereldwijde toerisme, krijgen ook bepaalde bestemmingen in Azië weer veel aandacht. De levendige en moderne steden van Azië hebben de avontuurlijke wereldreiziger dan ook veel te bieden, en veel Aziatische bestemmingen hebben lange tijd de toeristische ranglijst gedomineerd. In dit artikel geven we je de top 3 meest bezochte steden in Azië door toeristen. De ranglijst is namelijk gebaseerd op het (afgeronde) aantal buitenlandse toeristen dat elke stad jaarlijks ontvangt.

  1. Hong Kong: 25.7 miljoen jaarlijkse bezoekers

De meest bezochte stad in Azië is Hong Kong. Dit ooit dunbevolkte cluster van landbouw- en vissersdorpen is uitgegroeid tot een van ’s werelds belangrijkste financiële centra en handelshavens. De stad heeft meer wolkenkrabbers dan enige andere stad ter wereld, en deze moderne gebouwen creëren een uniek stadsbeeld tegen de achtergrond van Victoria Harbour. Het vinden van luxe hotels en restaurants in Hong Kong is niet moeilijk.

Er zijn veel attracties en activiteiten om uit te kiezen. U kunt bijvoorbeeld de Peak Tram nemen naar Victoria Peak. Of, nog beter, maak een wandeling van 45 minuten langs de Morning Trail met als beloning een geweldig uitzicht over Hong Kong. Een ander geweldig uitzicht over de stad is vanaf een traditionele jonkboot. Reizigers kunnende geschiedenis beleven aan boord van een van de twee prachtig gerestaureerde jonken tijdens een cruise van 45 minuten door de schilderachtige haven van Hong Kong.

Degenen die meer willen weten over de fascinerende geschiedenis van het gebied, kunnen tempels bezoeken die tussen de 12e en 15e eeuw zijn gebouwd. De Wenwu-tempel in Sheung Wan is bijvoorbeeld een veel voorkomende bestemming.

  1. Bangkok: 23.3 miljoen jaarlijkse bezoekers

Als de hoofdstad van Thailand en de dichtstbevolkte stad, is Bangkok de tweede meest bezochte stad van alle Aziatische steden. Bangkok, gelegen in het centrum van Thailand, was een kleine handelspost in de 15e eeuw, maar een sleutel tot de modernisering van Thailand in de 19e eeuw. Het is nu een zeer belangrijk onderdeel van de politiek, economie en samenleving van het land in het algemeen. Bangkok heeft een bevolking van meer dan 8 miljoen mensen en veel mensen bezoeken de stad elk jaar.

De tempel van de liggende Boeddha of Wat Pho is een van de meest interessante plekken in Bangkok. De tempel is bijna 200 jaar oud en een van de grootste in Bangkok. Toeristen trekken ook naar Wat Arun, een tempel die de berg Meru, het centrum van het boeddhistische universum.

Zoals alle Aziatische bestemmingen die hier worden besproken, combineert Bangkok vakkundig het oude met het nieuwe. Na een dagje highlights kunt u Siam Paragon bezoeken. Enorm winkelcentrum met een indrukwekkende verzameling winkels en restaurants, een aquarium, een kunstgalerie gespecialiseerd in Thaise kunst en een prachtige concertzaal.

  1. Singapore: 17.7 miljoen jaarlijkse bezoekers

De derde meest bezochte stad in Azië is Singapore, een eiland in Zuidoost-Azië. De stad ontvangt veel toeristen uit Europa, China, India en andere landen. Het is een hele schone, moderne metropool met restaurants en hotels van wereldklasse. Maar deze oosterse parel is niet alleen voor het toerisme. Singapore is ook een belangrijk mondiaal centrum voor financiën, gezondheidszorg, productie en technologie.

Bezoekers van Singapore kunnen kiezen uit een breed scala aan activiteiten. Een populaire route is Gardens by the Bay, een prachtige mix van natuur en stedelijk landschap. Het complex biedt vele spannende attracties en een promenade van 120 meter lang met uitzicht op de tuinen en Marina Bay. Het is ook de thuisbasis van Singapore’s Chinatown, een wijk die toegang biedt tot geweldige winkels en streetfood. De wijk Tanggong Pagar staat vol met chique bars en karaokelounges. Als je niet laat opblijft, kun je bij zonsopgang wakker worden en naar de wijk Telok Ayer gaan voor een vroege ochtendtour langs prachtige oude moskeeën en tempels.

Het stadsleven kan stressvol zijn, zelfs als u op vakantie bent. Als je er even helemaal tussenuit wilt zonder ver van Singapore te reizen, dan is Bukit Timah Reserve de plek waar je moet zijn. Gelegen op slechts 8 mijl van het stadscentrum van Singapore. Terwijl het reservaat een grote verscheidenheid aan planten, dieren en insecten beschermt, kunnen bezoekers de natuurlijke wonderen verkennen, inheemse apen en exotische vogels zien, en Bukit bezoeken, het hoogste natuurgebied van Singapore.Je kunt Timah Hill beklimmen.

Welke van deze meest bezochte steden in Azië kies je?

Toeristen van over de hele wereld trekken naar deze drie moderne Aziatische steden om verschillende culturen te ervaren en soms te genieten van de luxe voorzieningen van resorts van wereldklasse. We hopen dat je reis je naar enkele van deze geweldige plaatsen brengt en dat je gaat genieten van een of meerder van deze meest bezochte steden in Azië.

aerial photography of city buildings

(Foto via Pexels door Ben Cheung)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *