Londen bezoeken tijdens een vakantie in Engeland  

Londen, de hoofdstad van Engeland, is een echte wereldstad en ligt slechts op een uurtje vliegen van Nederland af. De stad zelf is een stad die een geheel nieuwe beleving van steden zal gaan geven. Het eerste wat je op zal vallen is het feit dat ze aan de linkerkant van de weg rijden in plaats van rechts, zoals wij in Nederland doen. Wil jij de authentieke rode dubbeldekkers en zwarte taxi’s nu eens in het echt zien? Ga dan snel Londen bezoeken.

Bezienswaardigheden Londen

Zoals je hierboven al kon lezen kan je in Londen de authentieke dubbeldekkers en taxi’s zien, maar er zijn nog voldoende andere bezienswaardigheden waarmee je jouw weekend of week zeker mee door zult komen!
Wat betreft overnachten zijn de mogelijkheden legio. Je kunt ervoor kiezen om een hotelkamer te boeken of een appartement te reserveren. Ook zijn er uiteraard duizenden AirBnb,s te vinden.
Maar er zijn ook leuke vakantiehuizen in Engeland te vinden en ook rondom Londen zijn er leuke accommodaties te vinden.

Buckingham Palace

Dit is de officiële woning het Brits koningshuis en is één van de meest bekende gebouwen van Londen. Jaarlijks trekt het paleis miljoenen toeristen en als je voor het paleis staat zal je begrijpen waarom. Het optrekje heeft 775 kamer en 78 badkamers en beslaat zo’n 77.000 vierkante meter. De verzorging en onderhoud van het paleis is dan ook een enorme klus voor het vele personeel wat hier te vinden is.

Big Ben en Palace of Westminster

De kans is erg groot dat als je door Londen aan het wandelen bent, dat je dan bij het Westminster Palace en de Big Ben uitkomt. Westminster Palace is de plek waar de politiek gevoerd wordt in Londen en dus voor de rest van het Verenigd Koninkrijk. Het gebouw heeft meer dan 1.100 kamers met aansluitend de klokkentoren ‘Elizabeth Tower’. Deze heeft vijf klokken en de grootste en bekendste klok is de Big Ben.

Londen Eye

De Londen Eye is een enorm reuzenrad aan de rivier de Theems. Officieel is het reuzenrad geopend op 31 december 1999, net voor het nieuwe millennium dus. Als je in de Londen Eye gaat kan je Londen vanaf enorme hoogte zien, het reuzenrad is namelijk 135 meter hoog. Het is één van de topattracties van Londen en er kan daarom een lange rij staat voor de entree.

Voetballiefhebber

Londen is de voetbalhoofdstad van de wereld en wat is er nu leuker om tijdens je vakantie een stadion te bezoeken. De keuze is reuze wat dat betreft want in de hoofdstad van Engeland zijn er legio mogelijkheden om een stadion te bezoeken. Van de grote clubs in topcompetitie tot de kleine charmante clubjes die actief zijn op het vierde niveau.

Londen is een levendige stad en je of je nu een ochtend- of avondmens bent, er is altijd wat te doen. Naast alle leuke en mooie bezienswaardigheden heb je leuke pubs waar je ’s middags wat kunt gaan drinken. Wil je liever in de avond wat gaan doen? Ook geen probleem, want er zijn voldoende clubs die tot de late uurtjes doorgaan.

Scroll naar boven